LAICA Tek Tarafı Tırtıklı & Gofrajlı Vakum Torbası 28cm x 36cm - 50 Adet - VT3500
Kutu İçeriği :
50 Adet 28cm x 36cm ebatlarında tek tarafı tırtıklı & gofrajlı vakum torbası
Teknik Özellikler
- Gıda ile temasa uygundur.
- Bisfenol A ( BPA ) içermez.
- %100 İtalya'da üretilmiştir.
- Paket içeriği 28cm x 36cm ebatlarında 50 adet tek tarafı tırtıklı & gofrajlı vakum torbasından oluşmaktadır.
- Yiyecekleri 5 kata kadar daha uzun süre taze tutar.
- Dondurucu hasarını önler.
- Buzdolabındaki kokuları ortadan kaldırır.
- Atıkları azaltır.
- Özellikle gıdalar için kullanılır.
- İsrafın önüne geçin.
- Dünyamızı ve kaynaklarımızı koruyun.
- Ürünlerimiz çevre dostudur gıda ile temasa uygundur ve kesinlikle BPA içermez.
- Barkod : 8013240401072
- Paket İçeriği : ( 28cm x 36cm - 50 Adet Vakum Torbası )
Kullanım Yerleri :
- Buzdolapları, buzluk ve derin dondurucularda kullanıma uygundur.
- Suda 70°C’ye kadar olan düşük sıcaklıklarda 6 saate kadar vakumlu pişirmeye uygundur.
- Suda 80°C’de15 dakika vakumlu pişirmeye uygundur.
- Suda 100°C’de maksimum 15 dakika vakumlu pişirmeye ve kaynatmaya uygundur.
- Et, balık ve benzeri gibi dondurup çözüldükten sonra bakteri oluşturabilecek gıdalarda aynı torbayı yıkansa dahi bir defadan daha fazla kullanmayın.
- Gıda ile temasa uygundur.
- Ürünlerimiz gıda ile temas edeceği için ürün ambalajı açıldığı takdirde hijyen riski barındırdığından ürün iadesi kabul edilmemektedir.
LAICA Tek Tarafı Tırtıklı & Gofrajlı Vakum Torbalarımız ve Vakum Rulolarımız, evrensel olup, uygun olan diğer tüm marka ev tipi vakum makineleri ile de kullanılabilmektedir.
***** ( Vakum makinenizin sızdırmazlık çubuğunun genişliğini kontrol etmeniz önerilir. ) *****
Vakumlama İşlemi Nedir ?
Vakum paketleme, bir torba veya kapta bulunan havanın çıkarılmasını ve ardından hava geçirmez şekilde kapatılmasını içeren modern bir gıda paketleme tekniğidir.
Gıda, havaya, sıcaklığa, neme, enzimlere, mikroorganizma çoğalmasına veya böcek kontaminasyonuna maruz kaldığında içinde meydana gelen kimyasal ve mikrobiyolojik reaksiyonlardan kaynaklanan bozulmalara uğrar.
Havada bulunan oksijen, gıda bozulmalarının (oksidasyon süreci) ana nedenlerinden biridir ve gıdanın besin değeri, tat ve tüm niteliklerinin kaybolmasına neden olur.
Oksijenin uzaklaştırılması bakteri ve küf gibi mikroorganizmaların çoğalmasını durdurur ve gıda bozulma süreçlerini geciktirir (yağın sertleşmesi, meyvelerin fermente edilmesi, donmuş ürünlerde buzun yanması, ette renk değişiklikleri, ayrıca tat ve lezzet kaybı).
Yiyeceklerin vakumda muhafaza edilmesi; ister oda sıcaklığında, ister buzdolabında veya derin dondurucuda saklanmış olsun, yiyeceklerin ömrünü büyük ölçüde uzatırken, yiyeceklerin tazeliği ve tadı değişmeden kalır.
Yiyecekler vakumlama yapılarak saklandıklarında, besinlerin ömürleri büyük ölçüde uzar.
Ortam sıcaklığında, buzdolabında veya dondurucuda tazelikleri ve lezzetleri değişmeden saklanabilir.
Vakumlama yapılarak ve düşük sıcaklıkta saklanan yiyecekler renk ve tat özellikleri ile besin değerlerini daha uzun süre korurlar.
Vakumlu ambalajlama yiyecekleri önceden hazırlayan kişiler için idealdir.
Yiyecekler vakumlama yapılarak buzdolabına konulabilir, daha sonra farklı zamanlarda alınarak kullanabilir.
Yemeklerin daha yeni pişmiş gibi olmalarını sağlamak için ambalajlanan yiyecekleri ısıtmak yeterli olacaktır.
Vakum paketleme, kalitesini kolay yitiren (kahve) veya koku ve tazeliğini kolayca kaybeden (bisküvi, ekmek gibi) gıda maddelerini saklamak için de ideal bir yöntemdir.
Vakumlu ambalajlamayla yiyeceklerin saklama süreleri 3 ila 4 kat uzatır.
Aşağıda yer alan tabloda normal ve vakumlu koşullarda ambalajlama yapılan bazı yiyecek türlerinin süreleri gösterilmektedir.
!!! Bu değerler ürünün ilk baştaki kalitesi ile saklama şekline ve uyulan hijyen koşullarına bağlı olduklarından, yalnızca gösterge niteliğindedir.
Şu an için müşteri yorumu yok.